1 Martie

By Vios

martie 2, 2018 Ganduri No comments

Astazi a fost prima zi de martie, din pacate doar calendaristic, pentru ca afara vremea s-a mentinut geroasa iar zapada a continuat sa domine imprejurimile.

Martisorul, traditionalul nostru simbol al sosirii primaverii, continua sa fie oferit, ceea ce ma bucura foarte mult, deoarece multe dintre traditii s-au pierdut, fiind inlocuite de aceasta era tehnologizata, robotica.

Dintotdeauna mi-au placut martisoarele clasice, din metal: trifoiul cu patru foi, cosarul insotit de scara, ghiocelul, buburuza si potcoava. Ele, insotite de ata bicolora in alb si rosu, ne bucura nu numai privirile, ci si sufletele, pentru ca 1 Martie aduce cu el acest simbol, pe cat de simplu, pe atat de profund.

In acest an, strazile nu au mai gazduit florarese, care strigau de zor sa le cumparam zambile sau ghiocei; din cauza frigului, strazile erau pustii, iar flori puteai gasi doar in magazine.

Parca nu am mai simtit nici animatia acestei prime zi de primavara, cand toata lumea oferea si primea ceva in dar, asta implicand desigur goana prin magazine, pe aleile arhipline cu martisoare.

A fost o zi asemanatoare uneia de iarna, cand nu stim cum sa ajungem mai repede acasa, zgribuliti de frig si dornici sa stam confortabil la caldura, savurand o cana fierbinte de ceai aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.