60 de ani de teatru national de televiziune

By Vios

august 12, 2017 Ganduri No comments

Ca in fiecare seara, butonand telecomanda, am dat de stirile TVR2, in cadrul carora se prezenta un eveniment important pentru o televiziune nationala, 6o de ani de teatru national de televiziune.

Intrucat teatrul tv, difuzat o data pe saptamana inainte de ’89 si reluat in ultimul timp tot de televiziunea nationala mi-a placut foarte mult, am ramas sa urmaresc ce se spune despre acest eveniment.

Televiziunea nationala a organizat cu aceasta ocazie seri de teatru tv cu participarea jurnalistilor postului: prezentatori, redactori, realizatori, directori de programe, etc, ca si actori in diferite piese de teatru. Pentru ca-mi place in mod deosebit sa ma uit la piese de teatru adaptate pentru televiziune, am ramas sa privesc piesa „Piatra din casa”, o comedie dupa Vasile Alecsandri si B.P. Hasdeu.

Aceasta idee de promovare a teatrului romanesc mi se pare una foarte buna, mai ales ca reprezinta si un omagiu adus marilor actori ai scenei romanesti.

In pauza piesei de teatru, o reportera a postului tv TVR2, o tipa informata si foarte finuta, a purtat un dialog cu actori, scenaristi, regizori, oameni din lumea teatrului si filmului si din cea a televiziunii, facand trimitere si la piesele celebre de teatru tv de altadata, cum ar fi „Visul unei nopti de iarna” dupa Tudor Musatescu, o piesa sensibila in interpretarea exceptionala a Rodicai Mandache in rolul lui Dorulet si a lui Florin Piersic, in rolul unui scriitor cunoscut, matur, inalt, frumos si curtat de femei.

Astept cu nerabdare sa vad si alte piese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.