De la altii adunate…

By Vios

februarie 26, 2018 Ganduri No comments

Traind intr-o comunitate, mica sau mare, nu ai cum sa nu retii sau sa imprumuti anumite lucruri, sintagme, ticuri, idei ale unor persoane care ne plac sau dimpotriva, ne displac, prin ceea ce fac ei.

Retinem idei si povesti intregi din carti, filme si bineinteles din viata de zi cu zi, acestea ajutandu-ne sa tragem concluzii bune si ferindu-ne cumva de inevitabil.

De la lume auzim puzderie de lucruri, logice, bune, plauzibile, inventive, frumoase, inovative sau din contra ilogice, urate, vulgare, necredibile, etc.

Doar noi suntem capabili de a discerne ce este bine si ce nu, dincolo de unele aparente care ne incurca uneori. Ne lasam pacaliti de oameni, de gesturile lor, ne lasam pacaliti de goana aceasta nebuna dupa comercialism, cumparand intr-o frenetica nechibzuinta vrute si nevrute.

De la lume imprumutam apucaturi, care, de multe ori nu ne aduc nimic bun…ne luam, in acest efect de turma, unii dupa altii, vrand sa aratam ca se poate mai bine…

Nu este deloc bun acest trend, pentru ca putem uita de lucrurile cu adevarat pretioase, de cele simple, necomplicate si nemultiplicate; nu trebuie sa ne luam dupa o anume persoana, sa fim ca ei sau chiar un pas inainte, pentru ca aceasta concurenta este nejustificata si fara logica.

Noi suntem noi, fiecare are propriile lui aspiratii, placeri si idealuri; de regula, modelele trebuie sa fie pozitive, ghidandu-ne catre scopul personal, fara constrangeri sau intreceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.