Sa cunoastem putin din istoria banalelor tacamuri

By Vios

februarie 13, 2018 Diverse No comments

Banalele tacamuri: lingura, furculita, cutitul si lingurita, sunt folosite in toata lumea de oricine. Este o modalitate de normalitate, care ne ajuta sa mancam mai comod. In plus, reprezinta un adevarat ritual in servirea mesei, fiecarui fel de mancare atribuindu-i-se un anumit tacam si o anumita pozitie pe masa de servit.

Lingura pare a fi cel mai vechi tacam, ele provin din natura, sub forma scoicilor. Ulterior, lingurile au fost realizate din oase cioplite sau lut ars. Egiptenii, in cadrul ceremoniilor religioase, foloseau linguri din fildes, lemn sau sticla.

In alte culturi, lingura sau lingurita era oferita ca si cadou, la botez; cei bogati obisnuind sa daruiasa 12 linguri sau lingurite, numarul reprezentand pe cel al apostolilor.

Conform studiilor arheologice, furculita a fost folosita pentru prima oara in China, iar mai tarziu in Venetia. Popularizarea furculitei este datorata Caterinei de Medici, care a introdus-o la mesele frantuzesti, dupa casatoria ei cu Henric al II-lea al Frantei.

Cutitul a fost contestat mult timp, acesta reprezentand o amenintare la viata unei persoane. Regele Ludovic al Frantei a inlocuit cutitul ascutit cu unul cu varf rotunjit, acesta pastrandu-se pana in prezent pe mese, alaturi de furculita si lingura.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.