Saptamana Patimilor

By Vios

martie 30, 2018 Ganduri No comments

Mai sunt doar doua zile pana cand, noi ortodocsii, vom intra in Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare, saptamana ce precede Sarbatoarea Pastelui.

Sarbatoare importanta in cultura noastra religioasa, Pastele este si prilejul de a fi mai piosi, mai intelegatori, mai buni cu cei din jurul nostru.

Sunt de acord partial cu aceasta idee de intelepciune a propriului eu, de educare a lui; consider ca noi trebuie sa fim pe tot parcursul vietii noastre onesti, reali, educati, sa stim sa ii ascultam pe cei de langa noi, sa-i intelegem si sa avem puterea de a ne abtine de la arogante, contraziceri, etc.

Pana nu demult, obisnuiam ca in joia mare sa merg la biserica sa trec pe sub masa, ca asa este traditia. Nu stiu daca este bine sau nu, dar de vreo trei ani nu mai merg. Insa, imi plac foarte mult sarbatorile, astept cu nerabdare si Pastele, sa simt mirosul aromelor specifice, sa mananc produsele facute de mama, sa petrec alaturi de fiintele mele iubite si sa pastrez un moment de readucere aminte a celor care nu mai sunt langa noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.