Teoria, ca teoria, dar practica…

By Vios

februarie 27, 2018 Ganduri No comments

Din ce in ce mai des aud in preajma mea oameni ale caror pareri sunt cele mai bune si competente. Intr-adevar, functioneaza ideea conform careia, teoria, ca teoria, dar practica ne omoara…

Toata lumea cunoaste orice, chiar daca de cele mai multe ori se vede clar ca cei care-si exprima altfel de idei „marete” sunt nestiutori. Dar mandria, megalomania, sunt atat de puternice, incat acopera parca, cred ei, prostia vadita a persoanelor in cauza.

Nu mi-au placut niciodata astfel de persoane, care se cred in orice imprejurare, „mari si tari”, aceste personaje pline de ele, infatuate si fara limite.

Se spune ca la teorie suntem primii, insa e mai greu atunci cand ideile trebuiesc aplicate in practica; nu trebuie aruncate cuvinte la intamplare, doar de dragul de a fi cu un pas inaintea vreunei persoane, mi se pare lipsa de bun simt elementar.

Trebuie sa ne stim cu totii limitele, sa stim cand si unde sa vorbim, sa acordam atentie celor din jurul nostru, fara a jigni, trebuie sa functionam ca o societate, formata din mai multi indivizi si pareri.

Fiecare avem opinii, poate gresite uneori, dar gandim anumite lucruri; trebuie sa stim cand sa ne exprimam, pentru ca dialogul este liantul intr-o societate normala. Nu trebuie sa ne impiedicam de prejudecati, cutume fara noima, ingamfare, concurenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.